23 juni, 2024
Defensie43 Mechbrig Onder Duits Bevel

43 Mechbrig Onder Duits Bevel
4

Op donderdag 17 maart vindt in Bergen-Hohne, Duitsland, de formele integratie plaats van de Nederlandse 43 Gemechaniseerde Brigade (43 Mechbrig) bij de Duitse 1 Panzerdivision.

Generalleutnant Jörg Vollmer, chef van de Duitse landmachtstaf en luitenant-generaal Mart de Kruif, commandant Landstrijdkrachten, geven daar invulling aan met een speciaal ‘integratie-appèl’. Hiermee zet Defensie een volgende, unieke stap in de binationale samenwerking, omdat tegelijkertijd het nieuw opgerichte Duitse Panzerbataillon 414 deel gaat uitmaken van Nederlandse 43 Mechbrig.

Het nieuw opgerichte Panzerbataillon 414 zal in Lohheide/oefenterrein Bergen (Nedersaksen) worden gestationeerd. Het hoofdwapensysteem is de Duitse gevechtstank Leopard 2. Eén compagnie van dit bataljon wordt gevuld met Nederlandse militairen. Met de toevoeging van het Panzerbataillon 414 gaat 43 Gemechaniseerde Brigade leiding geven aan ruim 3000 militairen.

Operaties van deze troepen blijven ook in de toekomst vallen onder toezicht van de respectievelijke landen en de desbetreffende nationale procedures.

Met de integratie intensiveren de landstrijdkrachten van Nederland en Duitsland hun samenwerking, nadat al in 2014 de Nederlandse 11 Luchtmobiele brigade is geïntegreerd in de Duitse Division Schnelle Kräfte.

Bron Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: