23 juni, 2024
Defensie10 En 11 Juni Luchtmachtdagen Vliegbasis Leeuwarden

10 En 11 Juni Luchtmachtdagen Vliegbasis Leeuwarden
1

De Luchtmachtdagen hebben het overkoepelende thema ‘Operatie Luchtsteun’. Naast spectaculaire vliegshows kan de bezoeker in de speciaal ingerichte Missie Shelters de vele facetten van de Luchtmacht bekijken en wordt een doorkijk gegeven naar de toekomst. Daarnaast is het mogelijk om de stormbaan of klimtoren te bedwingen. Ook kan de bezoeker zelf actief meedoen met diverse uitdagingen die duidelijk maken waar de Koninklijke Luchtmacht voor staat.

Vanaf maandag 6 juni vinden er al een verhoogd aantal vliegactiviteiten plaats. De deelnemers van de vliegshows arriveren vanaf deze periode en beoefenen hun vliegshow. De Air Display Director oordeelt dan of de deelnemers voldoen aan de Nederlandse veiligheidseisen. Onder de deelnemers bevinden zich het Nederlandse Apache demoteam, maar ook de Britse Red Arrows en Italiaanse Frecce Tricolore. De Nederlandse vliegers die deelnemen aan de Air Power Demo laten zien hoe de luchtmacht deelneemt aan internationale operaties. Aansluitend op de vliegshow, maar ook op zondag 12 juni vertrekken tussen 10.00 en 15.00 uur een aantal deelnemers huiswaarts.

Algemene informatie
De organisatie van de Luchtmachtdagen is nog volop in beweging. Informatie over de bereikbaarheid, het vliegprogramma en overig nieuws is te vinden op www.defensie.nl/luchtmachtdagen. Om op de hoogte te blijven van actuele informatie is er voor Android en Apple smartphones de gratis Luchtmachtdagen 2016 app te downloaden. Deze is te vinden in de AppStore of GooglePlay.

Controle
In verband met controle van tassen en eventueel fouilleren van bezoekers, dient rekening gehouden te worden met langere wachttijden bij de busopstapplaatsen en bij de voetgangers- en fietsersingang.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: