24 juli, 2024
BuitenlandReizen naar België met vignet

Reizen naar België met vignet
R

Sinds woensdag 18 maart verbiedt België niet-essentiële reizen naar het buitenland, waaronder Nederland. Wie het verbod overtreedt, riskeert een boete of zelfs gevangenisstraf. Grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen kunnen vanaf 22 maart een vignet gebruiken om sneller de grens tussen België en Nederland te passeren.

Defensie is aangemerkt als vitale sector. Indien voor uw werk in België moet zijn, kunt u via deze website (https://crisiscentrum.be/nl/news/grensarbeiders-vitale-sectoren-en-met-cruciaal-beroep-kunnen-sneller-de-grens-met-nederland) van de Belgische autoriteiten een vignet verkrijgen.

U dient dit vignet vervolgens te (laten) voorzien van een stempel van uw commandant of leidinggevende. Bijkomend heeft u tevens een verklaring van uw commandant nodig. Het vignet en de verklaring kunt u desgevraagd opvragen bij uw commandant. Hij/zij kan deze dan met u delen. Kijk voor meer informatie op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/reizen-naar-belgie-met-vignet

Bron: Buitenlandse Zaken / Mindef
Foto: Buitenlandse Zaken

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: