30 mei, 2024
BuitenlandOpening Militair Complex Eygelshoven 15 December

Opening Militair Complex Eygelshoven 15 December
O

In het licht van de verslechterde veiligheidssituatie neemt de NAVO militaire maatregelen om de bondgenoten die zich door Rusland bedreigd voelen gerust te stellen en te verzekeren dat de afschrikking geloofwaardig blijft. Het Amerikaanse initiatief om materieel op het Europese vasteland te prepostioneren maakt hier deel van uit. Door plaatsing van het materieel in Europa, kan de response tijd bij een crises significant worden verkort.

De Amerikanen zullen op Eygelshoven het materieel van een US Armored Brigade Combat Team opslaan en onderhouden. Dit zijn o.a. gevechtstanks, pantservoertuigen en zwaar geschut. Dit materieel kan in voorkomend geval worden gebruikt om een bondgenoot te versterken.

Voor de regio levert de aanwezigheid van dit materieel werkgelegenheid op. Ruim honderd functies zijn er nodig. Dit zijn functies in het materieelonderhoud en beveiliging.

De Commandant der Strijdkrachten (CDS), Generaal Middendorp, de Commanding Generaal U.S. Army Europe (C-USAREUR), Luitenant generaal Hodges en de Burgemeester van Kerkrade, dhr. Som, zullen donderdag 15 december de Army Prepositioned Stocks Eygelshoven (APS-E) openen.

Tijdens de ceremonie zullen de CDS, C-USAREUR en dhr. Som spreken over het belang van de APS-E. Na afloop zal er een moment plaats vinden waar u publiekelijk vragen kunt stellen. Er is voor u de  mogelijkheid voor een kort gesprek met de CDS, C-USAREUR, dhr. Som en de Chargé d’Affaires van de US Embassy.

Bron: Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: