18 mei, 2024
BuitenlandOlifantenjacht en WNF

Olifantenjacht en WNF
O

In het NRC van maandag 16 april 2012 staat het toch echt. De Spaanse koning Juan Carlos jaagt op olifanten. Het verhaal kwam aan het licht omdat Juan Carlos tijdens de olifantenjacht in het Afrikaanse Botswana zijn heup brak.

De Spanjaarden spreken er schande van dat hij in de voor Spanje moeilijke economische tijden in Afrika voor € 44.000,- op olifanten aan het jagen was. Wat mij echter meer bezig houdt, is: how on Gods green earth, er überhaupt nog op olifanten kan en mag worden gejaagd!

Erger is het, dat ik het WNF daar nog nooit over heb gehoord. Ik zie Prins Bernhard, de voorvechter voor het WNF, nog zitten voor een leger van miniatuur olifantjes. Ondertussen jaagt de Koninklijke familie uit Spanje op groot wild in Afrika. Daarbij was Juan Carlos sinds de oprichting van de Spaanse afdeling van WNF in 1968  erevoorzitter van deze natuurbeschermingsorganisatie. Dat geeft toch op zijn minst te denken.

In het vervolg zie ik bij die lieve jonge dame die in weer en wind voor het WNF komt collecteren, op de achtergrond een grijnzende kalende oude man zijn zwaar kaliber jachtgeweer aanleggen met in het vizier, die beruchte pandabeer. Wat zou die eigenlijk bij het WNF kosten om te schieten? Het plebisciet betaalt kennelijk nog steeds voor de hobby’s van enkelen…

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: