18 mei, 2024
BuitenlandIS nu ook virtueel aangevallen

IS nu ook virtueel aangevallen
I

Nadat het hackerscollectief Anonymous al eerder jihadistische websites had platgelegd, worden nu de propaganda- en rekruteringskanalen van Islamitische Staat (IS) met succes virtueel aangevallen. Het hackerscollectief publiceerde een lijst van accounts die offline zijn gehaald. Anonymous heeft naar eigen zeggen de islamitische terreurorganisatie een zware virtuele slag toegebracht. De cyberoorlog tegen het terrorisme wordt gevoerd door mensen van alle rassen, landen en religies.

Anonymous is een internationaal netwerk van activisten en ‘hacktivisten’. De groep is bekend geworden door een reeks publiciteitsstunts en DDoS-aanvallen op websites van overheden, religieuze organisaties en bedrijven.

Moslims, christenen en joden voerden de aanval uit omdat de terroristen die zich Islamitische Staat noemen, geen moslims zijn”, zo stelt Anonymous in een videoboodschap. De verantwoordelijken van de cyberactie zijn “jong of oud, homo of hetero, hackers, agenten, spionnen, studenten, arbeiders, werklozen, armen, rijken of gewoon ’the guy next door'”.

De ‘hacktivisten’ hebben Twitter- en Facebookaccounts, die gebruikt werden om de terreur van IS te promoten, van het internet gehaald. Op Pastebin werd een lange lijst gepost van 102 onderuitgehaalde  accounts in de alternatieve cyberoperatie #OpISIS.

In de begeleidende videoboodschap had het hackerscollectief nog een duidelijke waarschuwing voor Islamitische Staat:
“We zullen achter jullie aangaan, jullie sites, accounts en e-mails platleggen. Van nu af aan zijn jullie nergens nog veilig online. Jullie worden behandeld zoals een virus en wij zijn de remedie. Wij zijn Anonymous, wij vergeven niet, wij vergeten niet, verwacht ons.”

 

 

Bron HLN.be, Karen van Eyken, YouTube, Pastebin, Twitter, Wikipedia

[vc_video link=”http://youtu.be/t-gKrUIKuK4″]
Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: