31 mei, 2024
BuitenlandInzet na ramp MH17 beloond met herdenkingspenning

Inzet na ramp MH17 beloond met herdenkingspenning
I

“Samen boos. Samen verbijsterd. Samen stil. Jullie hebben het verschil gemaakt. Dankzij jullie onmisbare inzet hebben de slachtoffers een waardig afscheid gekregen.” Deze woorden van premier Mark Rutte, gesproken vanaf een videoscherm, gericht aan alle medewerkers die een waardig afscheid mogelijk hebben gemaakt.

Net als veel anderen Defensiemedewerkers hebben 57 militairen en burgers van het Facilitair Bedrijf Defensie in de Ruijter van Steveninck kazerne waaronder regiobestuurder CLAS Henk Dolmans de herinneringspenning gekregen, dit namens het kabinet, als blijk van waardering voor het werk wat zij verrichten.

Kapitein-ter-zee F.P.J. de Haan, Commandant Facilitair Bedrijf Defensie, reikte persoonlijk aan de medewerkers deze blijk van waardering uit onder dankzegging voor zijn of haar inzet.

Nasleep krijgsmacht

De krijgsmacht was in de afgelopen maanden op veel manieren betrokken bij de nasleep van de crash van vlucht MH 17. Militairen en burgers zochten in de wrakstukken, waren betrokken bij het transport in de lucht of op de grond. Formeerden draagploegen en ondersteunden facilitair, zichtbaar voor allen en onzichtbaar maar dienstverlenend. Dit alles gericht om alle slachtoffers een waardig afscheid te geven.
Vandaag en morgen zijn er nog diverse ceremonies om al het personeel namens het kabinet te bedanken.

bron Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: