22 juni, 2024
BuitenlandEduardono 380 voor KMar en KPCN

Eduardono 380 voor KMar en KPCN
E

De Koninklijke Marechaussee (KMar) en het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) hebben een nieuwe vaartuig. Het vaartuig werd op woensdag 25 oktober 2023 op Bonaire gedoopt onder de naam Interceptor en officieel in gebruik genomen.

Het nieuwe vaartuig is een Eduardono 380 van ongeveer 12 meter lang, met 3 motoren van 300pk en kan ruim 80 kilometer (45 kts) per uur varen. Het vaartuig gaat gebruikt worden voor grenspolitietaken op zee, het houden van toezicht en het uitvoeren van water surveillance en scheepscontroles.

Met de komst van dit vaartuig hebben na de Douane nu ook de Marechaussee en het Korps Politie Caribisch Nederlandeen vaartuig ten behoeve van de Multidisciplinaire Maritieme Hub Bonaire (MMHB) waarmee ze ten alle tijden ook de Kustwacht Caribisch Gebied kunnen ondersteunen in gevallen van zoek- en reddingsacties of bij verdachte situaties.

Korpschef van het Korps Politie Caribisch Nederland, Alwyn Braaf: “De komst van ons nieuwe vaartuig creëert nieuwe mogelijkheden voor onze organisaties om samen te werken. Zo zijn we beter in staat om criminaliteit te onderscheppen, voordat het de grenzen van Bonaire, Sint Eustatius en Saba bereikt.’

Brigadecommandant Caribisch gebied luitenant-kolonel Roland Scheltes: “In de kern hebben onze organisaties hetzelfde doel: Bonaire, Sint Eustatius en Saba veilig houden. Daarom is deze nauwe samenwerking juist zo essentieel. Wij zijn toegewijd aan het veilig houden van de Caribisch Nederlandse eilanden door actieve handhaving.”

Dit vaartuig is ook in gebruik bij:

-Aruba;

-Colombia;

-Panama;

-Costa Rica.

Tekst:  Eduardo / KMar / Redactie ODB
Foto: MinDef / KMar / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: