16 juni, 2024
BuitenlandDe (toekomst van de) NAVO

De (toekomst van de) NAVO
D

Heeft de NAVO nog bestaansrecht? De VS wordt gezien als de ‘beschermer’ van Europa maar zal Trump’s Amerika Europa de rug toe keren?

Sinds het ontstaan van de NAVO heeft de Verenigde Staten de veiligheid van de Europese lidstaten van het bondgenootschap gegarandeerd. De recente retoriek en zinspelingen van president Trump om Amerika terug te trekken uit het bondgenootschap bezorgen de Europese landen kopzorgen. Washington zal mogelijk geen steun meer leveren als dat nodig mocht zijn.

Verlaat de grote beschermer van Europa na vele decennia het lang gekoesterde veiligheidsmodel? En hoe moeten de de rol van het Kremlin hierin zien?

Samen met o.a. James Appathurai, de Deputy Assistant Secretary General for Political Affairs and Security Policy, onderzoeken we de rol die de NAVO nog speelt in het defensiebeleid van Europa. Is de NAVO nog wel nodig?

Op vrijdag 28 juni vanaf 20.00 wordt hierover gediscussieerd in De Balie te Amsterdam in samenwerking met de Atlantische Commissie,  forum voor debat over trans-Atlantische veiligheidsvraagstukken.

Het zou mooi zijn als weer zo veel mogelijk veteranen, ex-miliairen of militairen  in actieve dienst bij deze discussie in de zaal aanwezig zijn.

Bron: De Balie
Foto: Gerd Altmann en hafteh7 via Pixabay/NATO/redactie

Arag Banner
Vorig artikel
Volgend artikel
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: