23 april, 2024
BuitenlandCyberdienst NAVO naar Den Haag

Cyberdienst NAVO naar Den Haag
C

De NAVO heeft enige tijd geleden besloten alle activiteiten op het gebied van informatietechnologie en digitale beveiliging van de netwerken binnen het bondgenootschap te stroomlijnen en te concentreren in Den Haag.

Dat meldt Het Financieele Dagblad op gezag van een NAVO-woordvoerder.
In Den Haag wordt voortaan alle software ontwikkeld voor operaties (‘commando en controle’), zoals raket- en luchtafweer. Daarnaast zal het uitgebreide agentschap de software gaan maken die nodig is om cyberaanvallen af te slaan. De software voor digitale beveiliging wordt in de NAVO-vestiging in het Belgische Bergen gebruikt bij een daadwerkelijke afweer van een aanval.

Het besluit is genomen door de NAVO, omdat in Den Haag veel internationale organisaties zijn op het gebied van veiligheid als Interpol en Europol. Daarnaast zijn veel cybersecurity-bedrijven aanwezig. Daarnaast is dit aandachtsgebied is nu nog over veel locaties verspreid. Den Haag grijpt de nucleaire top aan om de stad te promoten.

De uitbreiding van het NAVO-agentschap in Den Haag (Communications and Information Agency) moet over ongeveer drie jaar zijn afgerond. Ongeveer vijftig tot honderd NAVO-medewerkers zullen worden gehuisvest in een pand op de Waalsdorpervlakte waar nu al een kleine afdeling van de defensiegemeenschap zit.

Bron: nu.nl
Omroep West

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: