23 juni, 2024
BinnenlandZijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso overleden

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso overleden
Z

Met diep leedwezen namen het bestuur en leden van de Onafhankelijke Defensie Bond kennis van het overlijden van prins Friso. Wij wensen de Koninklijke familie heel veel sterkte en kracht toe in deze zware tijd.

Prins Friso overleed vanmorgen op Huis ten Bosch. Hij is 44 jaar geworden. Zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) gemeld. De tweede zoon van prinses Beatrix lag 17 maanden in coma na een skiongeluk in Oostenrijk. Hij werd onlangs vanuit het Wellington ziekenhuis in Engeland overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch. De RVD gaf het volgende Communiqué uit.

Het Communiqué van de Rijksvoorlichtingsdienst

Zijne Majesteit de Koning deelt met groot leedwezen mede dat vanochtend Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag is overleden op 44-jarige leeftijd. Prins Friso is overleden aan complicaties die zijn opgetreden ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk. Na behandeling op de intensive care van het Landeskrankenhaus in Innsbruck werd de Prins begin maart 2012 overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Sinds november 2012 vertoonde Prins Friso tekenen van zeer gering bewustzijn (“minimal consciousness”), een toestand waarin zich sindsdien geen veranderingen hebben voorgedaan. Begin juli 2013 werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch. De Koninklijke Familie dankt allen die voor Prins Friso hebben gezorgd zeer hartelijk voor de uitstekende en toegewijde verzorging.
ANP-17771078.jpg.crop_display

Namens het bestuur en leden van de Onafhankelijke Defensie Bond heeft de voorzitter het condoleance register ondertekend.

Naar het Condoleance Register

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: