23 april, 2024
BinnenlandWat zijn de effecten van het coronavirus op uw pensioen?

Wat zijn de effecten van het coronavirus op uw pensioen?
W

De maatregelen in Nederland rondom het coronavirus (COVID-19) zijn aangescherpt. Mogelijk leidt dit bij u tot vragen over uw pensioen bij ABP of over de dienstverlening van het pensioenfonds. Het ABP geeft enkele voorbeelden en antwoordt op prangende vragen

ABP is gewoon bereikbaar voor vragen
Wij zijn gewoon bereikbaar via deze telefoonnummers op werkdagen van 08:00 tot 17:30 uur. Hier kunt u dus, zoals altijd, terecht voor uw vragen over uw pensioen bij ABP. Bent u niet in de gelegenheid telefonisch contact op te nemen? Maak dan gebruik van onze chatbot. Natuurlijk staat het ABP op social media-kanalen klaar om uw vragen te beantwoorden.

Het coronavirus heeft geen invloed op de uitbetaling van uw pensioen
Ontvangt u pensioen van het ABP? Dan krijgt u uw maandelijkse bedrag op de datum zoals u op onze site kunt vinden. Deze maand betaalt ABP de pensioenen uit op 23 maart. Goed om te weten: het kan zijn dat het geld pas in de loop van de dag op uw rekening staat.

Het coronavirus heeft geen invloed op het nabestaanden- of arbeidsongeschiktheidspensioen
Vorige week gingen er berichten (kombuispraat) rond in de media dat verschillende pensioenfondsen geen nabestaandenpensioen zouden uitkeren als deelnemers aan het coronavirus overlijden. Dat is niet juist. ABP keert het nabestaandenpensioen gewoon uit. Ook als een deelnemer overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus. Hier verandert dus niks aan. Datzelfde geldt voor het arbeidsongeschiktheidspensioen: hier hanteert het ABP de reguliere voorwaarden. Het coronavirus heeft hier dus geen invloed op.

Werktijdverkorting heeft geen invloed op uw pensioenopbouw
Vraagt uw werkgever werktijdverkorting aan in verband met het coronavirus? Dan blijft uw pensioenopbouw gewoon hetzelfde. Dat zit zo: als uw werkgever werktijdverkorting toegekend krijgt, betaalt hij u uw volledige loon in de meeste gevallen uit, maar krijgt hij voor een deel hiervan een tijdelijke WW-uitkering van het UWV. Dit betekent dat ABP dezelfde premie blijft ontvangen. Hierdoor verandert er niets in uw pensioenopbouw.

Pensioenvoorlichting en evenementen van ABP zijn opgeschort
Pensioenvoorlichtingsbijeenkomsten die gepland stonden, zijn de komende tijd geannuleerd. Dat geldt ook voor grotere evenementen die vanuit ABP worden georganiseerd. Dit is volgens de richtlijnen van de overheid rondom het vermijden van contact. 

Bij nieuwe belangrijke ontwikkelingen updaten we deze pagina. Houd onze site en social media-kanalen daarom in de gaten.

Bron: ABP
Foto: ABP / redactie

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: