Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten (CDA) heeft drs. Jack de Vries (CDA) per 1 januari 2021 benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van het nieuwe Nederlands Veteraneninstituut (NVI). Dat is gedaan in overleg met de partijen die gaan samenwerken in het instituut, dat op die datum start.

Balkenende 4

De Vries is geen onbekende in het veteranenlandschap. Hij was van 2007 – 2010 staatssecretaris van Defensie (CDA) in het kabinet Balkenende IV en verantwoordelijk voor onder meer personeel (veteranen), materieel en de ICT van Defensie. Hij presenteerde in 2008 een actieplan om het personeelstekort aan te pakken. Na zijn plotselinge aftreden als staatssecretaris werd de Vries in 2011 directielid van het communicatieadviesbureau Hill + Knowlton Strategies (Van fabrikant, Joint Strike Fighter) . Sinds 2 jaar is hij als CEO verantwoordelijk voor alle Nederlandse activiteiten van de internationaal opererende organisatie.

Benoeming

De Vries: “Ik ben zeer vereerd met deze benoeming. De waardering en de zorg voor onze veteranen zijn van groot belang. Gelukkig zijn we dat in Nederland steeds meer gaan zien. Het nieuwe Nederlands Veteraneninstituut gaat dat nog meer versterken en het is mooi dat ik daaraan mag bijdragen.”

Gastcolleges

Ook na zijn periode als staatssecretaris is De Vries betrokken gebleven bij het werk van Defensie. Hij is reserve-officier bij het 1 CMI commando en geeft gastcolleges aan diverse Defensie-opleidingen.

Bijdrage

Voor Bijleveld is deze benoeming een belangrijke stap. “Door het samenvoegen van 6 organisaties voor veteranen in 1 organisatie, het Nederlands Veteraneninstituut, ontstaat meer ruimte voor innovatie en zijn we sneller in staat om op nieuwe ontwikkelingen in veteranenland te reageren. Ik denk dat Jack de Vries daar als voorzitter van de Raad van Toezicht een belangrijke bijdrage aan kan leveren.”

APG

Het Nederlands Veteraneninstituut is een nieuwe landelijke organisatie voor alle veteranen en het resultaat van de samenvoeging van nu nog 6 separaat werkende organisaties voor veteranen. Samengevoegd worden het Veteraneninstituut, stichting de Basis (de aanbieder van onder meer maatschappelijk werk voor veteranen) de afdeling Zorgcoördinatie van APG, het programmabureau van het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen, de coördinatie nuldelijnsondersteuning van het Veteranenplatform en de stichting Nederlandse Veteranendag.

Kennis Kracht en Kunde

Door deze samenvoeging wordt alle kennis, kracht en kunde op het gebied van veteranenzaken gebundeld en ontstaat 1 loket voor veteranen en de samenleving. Het nieuwe Nederlands Veteraneninstituut start op 1 januari 2021.

Mening ODB “De ene hand wast de andere”

Spindoctor Jacob Gabe (Jack) de Vries is een voormalig Nederlands politicus. En als zodanig geen onbekende in Den Haag. Normaal geeft de ODB geen commentaar, echter de benoeming door de minister van Defensie Bijleveld (CDA) ligt het toch ietsje anders. Opvallend is dat de benoeming samengaat met zijn hernieuwde intrede in de politiek en weer als “spindoctor” voor het CDA. Van de Vries wordt min of meer verwacht het CDA aan een zetelwinst te helpen. Een vriendendienst zullen we maar zeggen. Daarnaast vragen wij ons af, is Jack de Vries eigenlijk veteraan? In dat geval jammer dat er niet voor een veteraan gekozen is..

Tekst: MinDef / Redactie ODB

Foto: AVDD / Redactie ODB

KlussenKlussen
Vorig artikelVoordracht eenmalige bonus zorgmedewerkers
Volgend artikelOnderzoekscommissie Sorgdrager ingesteld

1 REACTIE

 1. Since the very begіnning, my love for the Mini Dachshuhnd brwed was veгy strong.
  With tһeir unmistaken beauty and love for life, my dogs havfе enriched mine and my husband’s lіfe.
  I ѕtrive tⲟ proviԁe alⅼ oof my clients with a top notc Dachѕhund
  pupρy that will bring out that same fеling in them and
  stɑrt a lifeⅼong passion for the breed. One of
  my little guys can warm any home оr heart and
  bring jo᧐y to almost any onee they come аcross.

  No one knows tһe laughter of life like tthe mini Dachshund.
  Their adorable statᥙres and lust for life make them
  the perfeсt pet and companion. Best known for looking like
  a hot dog, Dachshunds are short in height ᴡith longeг boⅾiеs,
  maҝing them compɑtible to any size home,
  or familу. My adorablе Alabama miniɑture Dachshunds
  are sure to lighten up your home, and ope upр your heart.

  I amm dedicated to breeding the finest miniature Dachshunds.
  Elіminating genetic defectѕ,and health problems by overnight breeԁers,
  is my mіn goal. I am an Alabama mіniature Dachshund breeder that produces from
  the heart not the wallet, if you are looking fߋr
  ɑ great puppy from a fellow enthusiast, not business
  person, Patti’s Dachshund Farm іs the pllace for you. I loοk forward
  to hearіng from you. https://firstclassdachshundpuppieshome.com/

Reacties zijn gesloten.