14 juli, 2024
BinnenlandVeteranentenue voormalig marinepersoneel

Veteranentenue voormalig marinepersoneel
V

In december heeft u van ons een brief ontvangen over het nieuwe veteranentenue (CZSK2021008625). Deze brief gaf de handelswijze van het CZSK weer met betrekking tot dit nieuwe pak. De onrust die door deze brief bij u ontstond, maakte dat er voorbij gegaan werd aan de argumenten achter het pak, namelijk het harmoniseren en vergroten van de zichtbaarheid van u als veteraan. Hier hechten we veel belang aan en daarom hebben we besloten de vergoedingssystematiek zoals eerder gesteld te laten vervallen. U kunt nu na deelname aan één activiteit direct een declaratie van €300 indienen. De activiteiten zoals deze zijn gesteld in bijlage 2 van de brief in december zijn nog steeds van kracht. Deze regeling is met terugwerkende kracht van toepassing, dus ook als u al in het bezit bent van het pak.

Een andere verandering is de uitlevering van het aanvullende pakket. In eerste instantie zou dit via de post naar uw huisadres gestuurd worden. Vanaf nu krijgt u dit mee bij het afhalen van uw pak. Het betreft een overhemd of blouse, een riem en een stropdas. Rond de zomer komt er meer duidelijkheid over de uitlevering van de baret.

Mocht u al in het bezit zijn van een pak, dan zal het aanvullende pakket wél via de post naar uw huisadres gestuurd worden. U hoeft hierop geen actie te ondernemen.

We vertrouwen erop u hiermee weer volledig geïnformeerd te hebben. Bij vragen kunt u altijd een e-mail sturen naar BPZ.SPZ@mindef.nl 

Hartelijke groet, bureau Specifieke Personeelszorg

—————–

Aanvraagprocedure veteranenpak

Bij het indienen van de aanvraag van het veteranenpak is de veteranenpas benodigd. Mocht u hier nog niet over beschikken, dan kunt u deze eerst aanvragen via de site van het Nederlandse Veteraneninstituut (www.nlveteraneninstituut.nl).

 • De aanvraag van het veteranenpak begint op de site www.veteranentenue.nl. Hier kiest u vervolgens de pagina van het krijgsmachtdeel waar u veteraan geworden bent, waarna u de validatie veteraan invult.
 • Het Nederlands Veteraneninstituut controleert uw aanvraag.
 • Nadat uw aanvraag goedgekeurd is, kunt u het aanmeldformulier invullen en vervolgens indienen.
 • Een firma die het veteranenpak aanmeet, neemt contact met u op zodat er een opmeet afspraak ingepland kan worden. U kunt dan ook uw persoonlijke wensen kenbaar maken.
 • Tijdens deze afspraak worden ook de benodigde maten opgemeten voor uw aanvullende kledingpakket.
 • Het verschuldigde bedrag van het veteranenpak voldoet u bij de firma waar u het pak heeft laten aanmeten.
 • Bij het afhalen van uw pak ontvangt u ook het aanvullende pakket, uitgezonderd de baret.
 • Na deelname aan één officiële veteranenactiviteit vult u het declaratieformulier in. Deze stuurt u samen met:
  –  de factuur van de aankoop van het veteranenpak
  –  een bewijs van betaling (bv. een bankafschrift)
  –  een kopie van de bankpas
  naar Bureau Specifieke Personeelszorg.
  Na controle van uw aanvraag ontvangt u eenmalig de vergoeding van €300.

E-mail: BPZ.SPZ@mindef.nl 

Postadres:

Personele zorg
Afdeling Bureau Specifieke Personele zorg
P/a secretariaat Dwergmeeuw
Antwoordnummer 300

Postbus 10.000
1780 CA Den Helder

Tekst: CZSK / Redactie ODB
Foto: VI / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: