19 juli, 2024
BinnenlandVeteranen radiostation lanceert OMROEPV

Veteranen radiostation lanceert OMROEPV
V

DEN HAAG, 29 OKTOBER 2020: Het internet radiostation veteranenradio.nl voor veteranen en het thuisfront gaat verder als omroepv. Een eigentijdse omroep die radioprogramma’s, videoreportages en online content verzorgt voor een breed publiek.

Verenigen

“Veel mensen zijn niet of nauwelijks bekend met de ervaringen van veteranen en hun thuisfront. Deze mensen willen we ook bereiken. Op onze wijze leveren we een bijdrage aan het vergroten van de erkenning en waardering voor hen die zich hebben ingezet voor vrede, veiligheid en vrijheid in Nederland en wereldwijd”, legt veteraan kolonel b.d. Ben Hendriksen en voorzitter van omroepv uit.

Vertellen

Omroepv is een eigentijdse voortzetting van veteranenradio.nl. Ooit begonnen als hobby met een maatschappelijke drive op de Facebookpagina Veterans Broadcast van Libanonveteraan Jan Willem Waitz en doorgegroeid naar een stichting met meerdere mediakanalen. “In november 2018 ging de eerste uitzending van veteranenradio.nl live en was er veel media-aandacht en felicitaties van prominenten, zoals oud-bevelhebbers en Ank Bijleveld, minister van Defensie. We hebben inmiddels honderden uitzendingen achter de rug van zowel podcasts met interviews en muziek als videoreportages”, vertelt de voorzitter.

Omroepv start haar programmering met de eerste aflevering van een serie vlotte videoreportage’s over de Liberation Route. Dit is de route die de geallieerden volgden tijdens de bevrijding van Europa. Deze internationale herdenkingsroute loopt van Normandië via België en Nederland naar Berlijn. Onderweg vertellen we kleine indrukwekkende verhalen.

Vieren

Met een toegankelijke website, moderne uitstraling en een gevarieerde programmering spreekt omroepv een breder publiek aan. Hendriksen: “Het werd tijd om onze naam en uitstraling te moderniseren. Het beeldmerk is een moderne verwijzing naar de veteranenspeld en tevens een gestileerde voorstelling van een medaille aan een lint. Het symbool voor dankbaarheid, erkenning en waardering”, legt Hendriksen uit.

Omroepv is een onafhankelijke organisatie met een klein team enthousiaste vrijwilligers. Hendriksen: “We hebben niet dagelijks een nieuwe uitzending, omdat we een bescheiden budget hebben en het naast ons dagelijkse werk doen. We hadden omroepv niet van de grond kunnen krijgen zonder het vertrouwen en de steun van het vFonds, de stichting OVA, het Veteranenplatform en het Veteraneninstituut. We hopen op meer financiële ondersteuning in 2021, voor de continuïteit van omroepv.”

Over omroepv

Omroepv verzorgt toegankelijke programma’s die gerelateerd zijn aan de Nederlandse militaire veteranen en andere geüniformeerden die deelnemen of hebben genomen aan internationale vredesoperaties en hun naasten. Omroepv is wereldwijd te beluisteren via de website omroepv.nl, Facebook, Instagram en diverse podcast apps.

Tekst: Veteraneninstituut
Afbeelding: NIMH / AVDD / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: