Defensie heeft op veel locaties de controles aan de poort weer aangescherpt. Ook onderzoekt het welke structurele maatregelen nodig zijn om acties zoals die van Alberto Stegeman te voorkomen. Dat schrijft Defensie in een brief die zij vanochtend naar de Tweede Kamer stuurde.

Stegeman wist voor het zondag uitgezonden tv-programma ‘Undercover in Nederland’ in een auto binnen te dringen bij een Defensielocatie. Vervolgens kon hij (met medewerking vanuit de organisatie) in een militair voertuig de kazerne uitrijden (diefstal dus, red).

‘Vanwege het grote aantal Defensielocaties, en de omvang daarvan, is het niet mogelijk en wenselijk alle locaties volgens de hoogste beveiligingscategorie te bewaken en beveiligen’, schrijft de minister in de kamerbrief (de minister was ‘even’ vergeten dat ook de personeelstekorten en gebrekkige opleiding zeker een rol hierbij spelen, red.)

‘Bewaking en beveiliging van Defensielocaties is immers altijd een continu proces van risicomanagement. Objecten, dus ook delen van kazerneterreinen, kunnen tot de laagste beveiligingscategorie behoren, waarvoor binnen vooraf gestelde grenzen een zeker risico wordt geaccepteerd.’

De bewaking en beveiliging van Defensielocaties gaat uit van een gelaagd stelsel ingedeeld in vier beveiligingscategorieën. De eisen waaraan de bewaking en beveiliging van een locatie moet voldoen hangt uiteraard samen met het belang ervan.

Mening ODB
Alberto Stegeman weet voor de derde maal personeel van Defensie (uiterst jammer en ook strafbaar) voor televisievermaak te strikken om sleutels, uniformen, pasjes, ed. in zijn bezit te krijgen, met de bedoeling een organisatie voor kijkcijfers aan de schandpaal te nagelen. De Defensie organisatie controleert periodiek het beveiligingssysteem. Vervolgen dus, het staat immers allemaal op beeld.

Bron: Mindef
Foto: AVDD

KlussenKlussen
Vorig artikelFrisian Flag Van Start
Volgend artikelEindelijk Inventarisatie PTSS Schade Libanonveteranen

2 REACTIES

  1. Grootste ergernis is dan toch dat Stegeman ook nog eens Pechtold en Roemer om commentaar vraagt. Eerst defensie uitkleden tot alleen de schoenzolen nog over zijn, vervolgens schande spreken over diezelfde organisatie. Het toneelspel is weer opgevoerd. Gaan we nu over tot de orde van de dag ? Over een paar jaartjes zien we wel weer hoe Stegeman weer aan de bel hangt en politici wederom schande spreken. Alleen de militairen die hier medewerking aan verlenen moeten zich ook eens achter de oren krabben of zij wel integer omgaan met hun (voormalige) werkgever.

Comments are closed.