20 juni, 2024
BinnenlandNieuwe Secretaris-Generaal Bij Defensie

Nieuwe Secretaris-Generaal Bij Defensie
N

 

De heer drs. W.J.P. (Wim) Geerts wordt secretaris-generaal bij het ministerie van Defensie. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen voor benoeming op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst en minister Hennis van Defensie. Geerts volgt Erik Akerboom op, die sinds 1 maart korpschef is van de Nationale Politie. De benoeming bij Defensie gaat in op 15 juni 2016.

Wim Geerts (52) vervult sinds 2013 de functie van directeur-generaal Politieke Zaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vanaf 1988 is hij werkzaam bij  het ministerie van Buitenlandse Zaken, met tweemaal een uitstap naar het ministerie van Algemene Zaken. Bij dit ministerie was hij van 1995 tot 2002 als raadadviseur van de minister-president onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille Defensie.

Conform de loopbaansystematiek van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hij functies in het postennet (Singapore, Washington, Ottawa) afgewisseld met posities op het departement in Den Haag.

Wim Geerts studeerde Engelse taal- en letterkunde, met als bijvak Mensenrechten, aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en aan Boston College in de Verenigde Staten.

De benoeming van Wim Geerts is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst. Als secretaris-generaal heeft Geerts de ambtelijke leiding over het ministerie van Defensie.

Bron: RVD

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: