24 juli, 2024
BinnenlandNieuwbouw voor Kustwacht

Nieuwbouw voor Kustwacht
N

Het Rijksvastgoedbedrijf bouwt in opdracht van het project Maritiem Operatiecentrum (MOC) in Den Helder voor de Kustwacht twee nieuwe gebouwen. Het gaat om een Maritiem Operatiecentrum (MOC) en een Uitwijk, Training- en Testlocatie (UTT). De Kustwacht verhuist naar verwachting eind 2026 hier naar toe. Een video geeft een indruk van deze toekomstige gebouwen.

Architectenbureau cepezed De video laat zien hoe de buiten- en binnenkant er uit komen te zien. Architectenbureau cepezed heeft, naast het ontwerp van deze gebouwen, deze digitale indruk gemaakt. In de video lijkt het alsof je door de nieuwe gebouwen wandelt. Zo krijg je de toekomstige meldkamer, kantoren, vergaderruimten en leslokalen te zien.

Bekijk de video: Indruk nieuwe gebouwen Kustwacht

Praktisch én mooi

“Als Kustwacht hebben we nog nooit eigen gebouwen gehad. We maken nu gebruik van gebouwen van de marine. Des te leuker is het om nu een video te bekijken die een prachtige indruk geeft van de nieuwe gebouwen. Iets wat me trots maakt, want in de toekomst gaan we hier als Kustwacht naar toe verhuizen! En voor onze collega’s maakt het heel duidelijk hoe praktisch én mooi de gebouwen worden.” licht Hoofd Bedrijfsvoering Martine Vader de video toe.

Twee gebouwen

Het MOC is het hoofdgebouw. Bij het ontwerp stonden de meldkamer en het Maritiem Informatie Knooppunt (MIK-NL) centraal. In het MIK-NL werken verschillende handhavende overheidsdiensten samen en delen hier informatie met elkaar. De UTT wordt gebruikt als uitwijklocatie voor nood, storingen en tijdens onderhoud, voor opleidingen en de doorontwikkeling van de ICT-middelen. Beide gebouwen worden gebouwd op de marinebasis in Den Helder. De bouw start in het voorjaar van 2024.

Bron: Kustwacht /  Redactie ODB
Afbeelding: Kustwacht / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: