13 april, 2024
BinnenlandNieuw Regeringstoestel Overgedragen Aan Nederland

Nieuw Regeringstoestel Overgedragen Aan Nederland
N

Het nieuwe regeringstoestel, de PH-GOV, is officieel overgedragen aan Nederland. De Nederlandse regering is in het luchtvaartregister door de Inspectie Leefomgeving en Transport nu officieel geregistreerd als eigenaar van het toestel, dat dinsdagmorgen op vliegbasis Woensdrecht arriveert.

KLM wordt verantwoordelijk voor de operatie van het regeringstoestel. Dit betekent dat de luchtvaartmaatschappij de crew voor de vluchten levert en tevens het onderhoud zal doen. Het regeringstoestel, voor maximaal 24 personen, wordt de komende weken door Fokker op de vliegbasis Woensdrecht verbouwd. Het toestel is naar verwachting vanaf begin augustus beschikbaar als regeringsvliegtuig. De totale verbouwingskosten komen hoger uit op 90 miljoen. De standplaats wordt Schiphol.

De PH-GOV is een Boeing Business Jet (gebaseerd op de 737-700) die door de Nederlandse staat is aangeschaft als opvolger van de PH-KBX, een oude Fokker 70 die in 2017 werd verkocht aan het Australische Alliance Air. De Boeing Business Jet kan, in tegenstelling tot de Fokker 70, probleemloos vanuit Nederland naar de overzeese gebiedsdelen vliegen. Het toestel heeft met haar extra brandstoftanks een bereik van bijna 13.000 kilometer.

Het toestel is gebouwd door Boeing in Seattle waarna Fokker op vliegbasis Woensdrecht de inbouw van het interieur heeft verzorgd. Het toestel biedt plaats aan 26 passagiers. 

Zaterdag 6 juli vanaf 10.30 uur kan het publiek het toestel van buiten zien en fotograferen. Op de vliegbasis is voor bezoekers ook een ruimte ingericht met informatie over het nieuwe regeringstoestel en het interieur.

Op www.bezoekdephgov.nl kunnen geïnteresseerden zich vanaf dinsdag 18 juni 14.00 uur aanmelden. De aanmeldtermijn voor het publiek sluit uiterlijk op 29 juni, of wanneer alle beschikbare 3000 plaatsen gereserveerd zijn. Aanmelding is gezien de veiligheidsmaatregelen op de vliegbasis verplicht.

Toegang tot de vliegbasis is alleen mogelijk met een ontvangstbevestiging van de aanmelding.

Bron: Ministerie van I en W

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: