24 mei, 2024
BinnenlandNederlandse Veteranendag 2017

Nederlandse Veteranendag 2017
N

Veteranen worden namens de Nederlandse samenleving ingezet in oorlogs- of daarmee vergelijkbare omstandigheden. Daarmee heeft Nederland sinds 1940 ruim 650.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en bijna honderd vredesmissies. 

Malieveld in Den Haag

Elk jaar op de laatste zaterdag van de maand juni is de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Een defilé in de binnenstad van Den Haag en een manifestatie op het Malieveld zijn het decor voor deze dag. Sinds 2005 is de Nederlandse Veteranendag dé dag waarop de samenleving in brede zin haar erkenning en waardering voor het werk van veteranen uitdrukt.

Website

In 2017 vindt de Nederlandse Veteranendag plaats op zaterdag 24 juni. Meer over de Nederlandse Veteranendag en het programma is te lezen op de website van het VeteranenInstituut. Als je hebt ingeschreven als bezoeker dan ontvang je twee weken voor het evenement de NS vrij-vervoerbewijzen via het Veteraneninstituut. Ben je veteraan en wil je meelopen in het Defilé op de Nederlandse Veteranendag? Lees hier hoe je hiervoor kunt aanmelden.

Bron en foto: Veteranen Instituut

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: