15 juli, 2024
BinnenlandNabestaanden bij wrakstukken MH17

Nabestaanden bij wrakstukken MH17
N

Familie en vrienden van slachtoffers van rampvlucht MH17 zagen gisteren en maandag op Vliegbasis Gilze-Rijen voor het eerst de wrakstukken van het toestel. Tot en met zaterdag krijgen meer dan 500 nabestaanden in groepen een rondleiding in de hangaar waar de restanten worden onderzocht.

De wrakstukken van het vliegtuig werden in december in 4 konvooien vanuit Oekraïne naar Gilze-Rijen gebracht. Daar zijn ze gecontroleerd, gefotografeerd en gesorteerd. De belangrijkste stukken liggen in de hangaar. Experts proberen een gedeelte van het vliegtuig te reconstrueren om zo meer inzicht te krijgen over de toedracht van de ramp.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid leidt het internationale onderzoek naar de oorzaak en het verloop van de crash. Onder meer gegevens van de cockpit voice recorder, de flight data recorder en luchtverkeersleiding moeten meer duidelijkheid geven.

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines stortte op 17 juli neer in Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven. Onder hen waren 196 Nederlanders.

Bron: Defensie

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: