23 mei, 2024
BinnenlandMarinedagen en Sail Den Helder 2017

Marinedagen en Sail Den Helder 2017
M

De Koninklijke Marine opent op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni van 9.00 tot 17.00 uur haar poorten voor het grote publiek. Het maritieme evenement valt dit jaar samen met Sail Den Helder, waardoor de marinehaven in Den Helder vol ligt met zowel met moderne marineschepen, als authentieke Tall Ships.

Ook de ODB is gedurende de Marinedagen aanwezig op het haventerrein met een stand in de grote tent. Kom langs voor informatie over onze vakbond en ontmoet de mensen achter de ODB. Doe mee aan de prijsvraag en wie weet worden dit wel hele leuke Marinedagen.

Dit jaar staan de Marinedagen in het teken van beleven. Nog meer dan andere jaren kunnen de bezoekers ervaren wat de marine doet en hoe het is om bij de marine te werken. Het terrein is ingedeeld in vier clusters: nationale taken, internationale missies, maritieme instandhouding & ondersteuning en kennis & innovatie.

In het Mariniers Compound wanen bezoekers zich in de wereld van een marinier. Het kamp is opgezet zoals ze dat ook doen op uitzending, bijvoorbeeld in Afghanistan. Bedwing de klimtoren, zoef van de tokkelbaan of stap op de ski’s. Bezoekers kunnen zich laten camoufleren als een van de zeesoldaten en rijden in kleine rupsvoertuigen.

Op het Luchtverdedigings- en Commandofregat Zr. Ms. Tromp komen bezoekers aan boord via een fitstraat, waar hun conditie wordt getest. Vervolgens is de marineman of marinevrouw in spé verantwoordelijk voor de veiligheid op de navigatiebrug, kunnen ze koken bij de logistieke dienst en slapen in een hut.

Op de laatste twee steigers, uitkijkend over de haven, is het Marine Activiteitenkamp. Dit is een waar paradijs voor kinderen. Hier kunnen zij in het zand zoeken naar explosieven en als brandweerman of -vrouw aangekleed een echt brandje blussen.

Altijd al een militaire drone vliegend van dichtbij willen zien? En wil je weten hoe 3D scannen en printen echt in zijn werk gaat? Helemaal achter op de marinehaven, omringd door een groot hek vind je het cluster maritieme instandhouding en ondersteuning waar dit allemaal te zien en beleven is! Ook zijn er verschillende miniworkshops te volgen: hout/bouwtechniek; metaaltechniek; motortechniek; graveren en fijn schilderen.

Nieuwsgierig?

Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Download dan de Koninklijke Marine evenementen app (http://onelink.to/89uvqw). Hierin staat de meest up-to-date informatie, zoals programma en plattegrond van zowel Marinedagen als Sail Den Helder. Voor meer informatie en actuele berichten kunnen bezoeker ook terecht op www.defensie.nl/marinedagen of via twitter op @Kon_marine, www.facebook.com/Koninklijke.Marine en Instagram #marinedagen.

Bron Mindef

 

 

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: