21 juni, 2024
BinnenlandKeep Them Landing in Normandië

Keep Them Landing in Normandië
K

Op donderdagmiddag  5 september heeft het voormalige landingsvaartuig van het Korps Mariniers, de L9534, met 3 vrijwilligers van Keep Them Landing en 1 vrijwilliger van de reservisten van het Korps Mariniers, enkele landingen uitgevoerd op de kust van Normandië, t.w. het historische Utah Beach.

Deze landingen werden uitgevoerd in opdracht van de TV/filmproductie maatschappij Eyeworks die opnames maakten voor een nieuw tv-programma, De Langste Dag, welke uitgezonden wordt op 17 maart 2014. Aflevering drie zal gaan over de landing.

Voor de 4 vrijwilligers,  Jan Poland 1e coxswain (bestuurder), Rick van de Heuvel van Varik 2e coxswain  en Pieter Ouwehand engineer en Paul Visser was dit een landing met veel betekenis. Ieder bemanningslid werd wel even stil tijdens de landing. Zij konden zich goed indenken wat de mannen op 06 juni 1944 moeten hebben gevoeld toen de klep neer ging en het strand moesten oprennen, onder vuur wel te verstaan. Het bezorgde de vrijwilligers nu al kippevel…..maar hoe zou het zijn wanneer je constant beschoten wordt?

Dit zou wel eens de eerste keer kunnen zijn dat er een Nederlands landingsvaartuig op de historische kust van Normandië is geland.

Keep Them Landing hoopt in juni 2014, met 1 of meerdere landingsvaartuigen, ook aanwezig te kunnen zijn tijdens de 70-jarige jubileum herdenking in Normandië.

Wanneer u denkt hieraan een positieve bijdrage (het liefst financieel) te kunnen leveren dan kunt u contact opnemen met de Stichting Keep Them Landing via dhr. M. Schlosser, mschlosser@nuvakeukengroep.nl

Foto: Keep them landing/Maritiem Digitaal

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: