20 juni, 2024
BinnenlandHet gaat om u

Het gaat om u
H

Partij: Partij voor de Vrijheid (PVV)
Lijsttrekker: Geert Wilders

We hebben een gezonde en sterke krijgsmacht voor nodig die alle dreigingen serieus neemt. Maar iedereen kan zien wat de veiligheid in ons land, en in heel West-Europa, het meest bedreigt. Dat is de islam en het islamitisch terrorisme. Daarom moet de Defensie-inzet allereerst gericht zijn op het veilig houden van ons eigen land. De belangrijkste taak van Defensie is daarom verdediging van ons grondgebied.

 • Betere beloning en zorg voor onze (gewezen) militairen
  De PVV heeft grote waardering voor onze militairen die zich onder zware omstandigheden voor Nederland inzetten.
 • Defensie wordt ingezet voor bewaking van de eigen grenzen
  De PVV wil weer baas zijn over onze eigen grenzen en die moeten door Defensie gecontroleerd worden. De absurde situatie dat iedereen die het wil ongecontroleerd ons land binnen kan komen, behoort dan tot het verleden. Want het is een heel rare situatie dat Defensie zich nu vooral bezighoudt met allerlei vage buitenlandse missies in landen als Mali, terwijl heel Europa gebukt gaat onder islamitisch geweld en ook in eigen land overal terroristen van straat moeten worden gehaald.
 • Geen vage buitenlandse missies voor onze militairen maar inzet om Nederland veilig te houden
  De binnenlandse inzet van Defensie moet ook worden gericht op het bewaken van meer locaties die voor terrorisme gevoelig zijn en voor het handhaven van de openbare orde. Militairen moeten bijvoorbeeld een rol krijgen bij de aanpak van grootschalige rellen, zoals we die in 2020 in probleembuurten als de Haagse Schilderswijk hebben gezien.
 • Geen dubbele nationaliteit Defensiemedewerkers
  Tenslotte is het belangrijk dat militairen zich alleen aan de Nederlandse wet moeten houden en dus niet in het bezit mogen zijn van een dubbele nationaliteit. Het is de PVV bijvoorbeeld een doorn in het oog dat Turks-Nederlandse militairen door de Turkse tiran Erdoğan kunnen worden opgeroepen om voor het Turkse leger te vechten! Wat de PVV betreft hebben mensen met een dubbele nationaliteit vanwege op zijn minst de schijn van dubbele loyaliteit geen toegang tot onze Defensie en kunnen ze geen militair worden.
 • Trans-Atlantische banden
  De PVV hecht aan sterke trans-Atlantische banden. Een goede relatie met de VS ook binnen de NAVO is van groot belang voor Nederland. Nederland zal zich actief inzetten tot het verwijderen van de islamitische schurkenstaat Turkije uit de NAVO. Ook zal alles worden gedaan om de Turkse President Erdoğan voor zijn misdaden tegen onder andere de Koerden en zijn banden met ISIS voor het Internationaal Strafhof te krijgen.

Verder wil de PVV wil voor u:

 • Geen zinloze Defensie-investeringen zoals de JSF
 • Geen EU-leger
 • Turkije uit de NAVO

Bron: PVV
Foto: Twitter / politieke partijen

Opmerking:
De ODB geeft géén stemadvies voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Trouwe lezers kunnen de komende weken door onze zorgvuldige weergaven van de verschillende politieke partijen zelf hun keuze bepalen op grond van de getoonde programma’s.

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: