16 juli, 2024
BinnenlandCafetariamodel al aangepast: Laat geen geld liggen!!!

Cafetariamodel al aangepast: Laat geen geld liggen!!!
C

ODB informeert:

Het blijkt dat leden een registratie van de uitruiling vakbondscontributie vergeten aan te vinken in DIDO. Vanaf 1 januari 2020 is namelijk het Cafetariamodel Defensie aangepast en moeten alle leden van een vakbond (maakt niet uit welke) zelf aangeven dat ze van de regeling gebruik willen maken.

Wat moet je doen? Log in bij DIDO en ga naar: Selfservice > Alle Apps > Salaris en Vergoedingen > Declaraties’ klik op ‘Toevoegen’ en kies vervolgens als hoofdcategorie voor ‘Cafetariamodel Defensie’. Daarna kies je als kostencategorie voor ‘Vakbondscontributie’. Doe dit uiterlijk voor 30 november 2020 dan wordt je registratie nog verwerkt.

Let op; met deze belastingregeling wordt uiteraard brutosalaris verlaagd met het bedrag dat aan contributie is betaald. Je ontvangt het bedrag vervolgens netto bij je salaris. Een belastingvoordeel dus, maar ook een nadeel bij ontslag dan wordt je, eventuele, uitkering een klein beetje verlaagd.

Voor ODB leden die werkzaam zijn in de burgermaatschappij dienen bij hun administratie/boekhouding of OR te vragen of hun werkgever ook gebruikt maakt van deze regeling. Je kan zomaar wat geld laten liggen.

Tekst: Redactie ODB / Belastingservice ODB 

Afbeelding: Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: