12 juni, 2024
BinnenlandGepensioneerden kunnen zich laten horen!

Gepensioneerden kunnen zich laten horen!
G

Overgang naar vernieuwd pensioenstelsel

Voor verenigingen van gepensioneerden en voormalige deelnemers van pensioenfondsen geldt een wettelijk hoorrecht. Op weg naar het vernieuwde pensioenstelsel mogen deze groepen aan sociale partners een oordeel geven over hoe de huidige pensioenen worden omgezet naar de nieuwe regels. 

Stem laten horen

Op 1 juli 2023 gaat naar verwachting de Wet toekomst pensioenen in. Dat betekent dat er nieuwe regels gelden voor pensioen. ABP wil op 1 januari 2026 overstappen op deze nieuwe regels. Sociale partners (werkgeversorganisaties en vakbonden) spreken af hoe deze overstap er straks uitziet. Deze afspraken leggen ze vast in een zogenoemd transitieplan. Voor verenigingen van gepensioneerden en voormalige deelnemers komt een wettelijk hoorrecht, zodat zij hun stem toch kunnen laten horen.

Later dit jaar meer informatie

Op dit moment werken de sociale partners bij de verschillende pensioenfondsen nog hard aan de transitieplannen. Dat geldt ook voor ABP. Wilt u weten wat de vereisten zijn voor de verenigingen en waarnaar u uw opmerkingen kunt insturen? Dan kunt u op deze pagina hieronder kijken. Hier vindt u ook het concept-transitieplan dat we later dit jaar delen en waarop gereageerd kan worden.  

Tekst: Persbericht ABP
Foto: ABP / Felicia Buitenwerf / Unsplash

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: