22 mei, 2024
BinnenlandDefensie verhoogt stagevergoeding

Defensie verhoogt stagevergoeding
D

De stagevergoeding bij Defensie gaat omhoog. Het bedrag wordt € 628,00 bruto per maand bij 40-urige werkweek en gaat met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar in.

Extra geld

Het extra geld is voor MBO-stagiairs van zowel Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) als van andere MBO-scholen. Ook voor HBO’ers en studenten die wetenschappelijk onderwijs volgen gaat de stagevergoeding omhoog. Defensie trekt de uitkeringen voor al deze groepen gelijk omdat het om een onkostenvergoeding gaat. Het opleidingsniveau speelt daarvoor geen rol.

VeVa-leerlingen

Vooral de VeVa-leerlingen hebben voordeel bij de verhoging. Hun vergoeding stijgt met bijna 50%. Voor deze groep is de duur van een zogenoemde Beroepspraktijkvorming (BPV) steeds een week. De vergoeding hiervoor is € 145,00 bruto. Omgerekend is dat hetzelfde bedrag als voor een stage van een volledige maand.


Stageplek
Defensie biedt jaarlijks 4.500 jongeren van de VeVa een stageplek. Daarna solliciteren er ongeveer 1.500 voor een baan bij de krijgsmacht. De extra uitgave kost de militaire organisatie rond de € 3 miljoen per jaar. Met het verhogen van de stagevergoeding volgt Defensie de Sector Rijk.

Tekst: Redactie ODB
Afbeelding: Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: