13 april, 2024
BinnenlandDefensie Opent Poorten Op Monumentendag

Defensie Opent Poorten Op Monumentendag
D

Altijd al eens op een kazerne of in een gebouw van Defensie willen kijken? Dit weekeinde zijn verschillende Defensielocaties te bezoeken tijdens Open Monumentendag. Bij dit jaarlijks terugkerende evenement zijn monumentale gebouwen of objecten gratis toegankelijk. Thema dit jaar is ‘iconen en symbolen’.

De Johan Willem Friso kazerne in Assen opent haar poorten voor het publiek. Bezoekers krijgen uitleg over 3 kazernegebouwen, kunnen meerijden met een ‘boevenbus’ en een kijkje nemen in het stoottroepenmuseum. In Breda is een heus kasteel te bewonderen. Op het terrein van de Koninklijke Militaire Academie staat het Kasteel van Breda uit de 14e eeuw, waarin rondleidingen te volgen zijn.

In Arnhem zijn er rondleidingen door het museum, het hoofdgebouw, de commandantswoning en het landgoed van Bronbeek. Het tehuis biedt ouderenzorg aan oud-militairen (veteranen) van de Nederlandse krijgsmacht en het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL). In Hilversum is het landgoed De Zwaluwenberg met bijbehorende tuin en landhuis geopend. De locatie is de thuishaven van de Inspecteur-generaal der Krijgsmacht.

De marine is goed vertegenwoordigd in Noord-Holland. In Den Helder zijn de Defensiecomplexen Fort Erfprins en het Koninklijk Instituut voor de Marine te bezoeken. Voor het Marinemuseum hoef je dit weekeinde niet te betalen.

Op de website van de Open Monumentendag staan de bezoekadressen, openingstijden en bijzonderheden van de Defensielocaties.

bron: Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: