14 juli, 2024
BinnenlandBuffel Neemt Brandweer Schiphol Op Sleeptouw

Buffel Neemt Brandweer Schiphol Op Sleeptouw
B

Een Leopard 2-bergingstank  “Buffel” van de landmacht ondersteunde 12 mei jl. een sleeptest met crashtenders op Schiphol. De enorme blusvoertuigen beproefden onder meer hun terreinvaardigheid.

De voertuigen maakten voor de zogenoemde elandtest een plotselinge uitwijkmanoeuvre. Ook werd gekeken naar de reactietijd en de terreinvaardigheid. Voor dit laatste legden de crashtenders een drassig parcours af. Diverse voertuigen reden zich vast, waarna de Buffel-bergingstank ze weer op het droge hielp. Met de test versterken de landmacht en de brandweer Schiphol de civiel-militaire samenwerking.

De ruim 40 ton wegende blusmonsters zijn speciaal gemaakt voor het bestrijden van heftige vliegtuigbranden. De nationale luchthaven is bezig de huidige crashtenders te vervangen. Voor het opstellen van een goed eisenpakket is een testprogramma opgesteld.

De luchtmacht heeft de dezelfde voertuigen en volgt het programma op de voet. Ook voor haar E-One-crashtenders is het tijd om over vervanging na te denken.

bron Mindef

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: