24 mei, 2024
BinnenlandAlgemene Militaire Opleiding voor het eerst op De Peel

Algemene Militaire Opleiding voor het eerst op De Peel
A

Vandaag ging de eerste Algemene Militaire Opleiding (AMO) bij het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando van start. 33 Enthousiaste rekruten meldden zich vandaag bij de luchtverdedigingseenheid om te beginnen als militair. De AMO is onderdeel van een proef waarbij het hele traject van werving, selectie, opleiding en plaatsing op de Luitenant-generaal Bestkazerne in De Peel plaatsvindt. De AMO is de eerste basisopleiding waarbij zowel militairen van de land- als luchtmacht samen worden opgeleid.

De mannen en vrouwen krijgen in 18 weken tijd alle basisprincipes van het militair zijn bijgeleerd. Zo krijgen ze bijvoorbeeld les in zelfhulp kameradenhulp, wapenhandeling, militaire ethiek, kaartlezen en bivak. Ondanks het coronavirus gaat de opleiding onder aangepaste omstandigheden door. Zodoende staan we er als Nederland als nodig heeft. Nu en in de toekomst. Wel worden de RIVM-richtlijnen in acht genomen en waar dat niet mogelijk is dan zal er een uitgebreide analyse plaatsvinden en maatregelen genomen worden om besmettingsrisico’s zover mogelijk te beperken.

Proef
De nieuwe militairen hebben een versneld sollicitatietraject doorlopen wat onderdeel is van een beproeving voor het nieuwe personeelssysteem voor defensie. Het DGLC heeft een traject opgestart om kandidaten binnen 1 dag volledig te keuren en aan te stellen bij de eenheid. Daarna volgen de militairen hun opleidingen op de kazerne en worden ze in de Peel te werk gesteld. Aan het einde van hun contract begeleid het DGLC hun van werk-naar-werk of kijkt naar toekomstmogelijkheden binnen de krijgsmacht. Hiermee hoopt de eenheid een nog aantrekkelijkere werkgever te worden in de regio.

Tekst: MinDef

Afbeelding: AVDD / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: