19 april, 2024
BinnenlandAanbesteding Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne van Start

Aanbesteding Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne van Start
A

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft op  23 februari jl. de aanbesteding van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne in Vlissingen aangekondigd. Bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de opdracht een compleet nieuwe kazerne voor het Korps Mariniers te realiseren. 

De publicatie van de aankondiging op TenderNed is het startschot van de aanbesteding.

De opdracht
De opdracht aan het bedrijfsleven omvat meer dan alleen het neerzetten van de kazerne. De aanbesteding heeft namelijk betrekking op:

  • het ontwerpen en de realiseren van de gebouwen, terreinen en infrastructuur;
  • het onderhoud daarop;
  • het leveren van facilitaire diensten en middelen voor dezelfde periode;
  • de financiering van dit alles.

Hiervoor sluit Defensie een contract af met een looptijd van 25 jaar vanaf de ingebruikname van de kazerne. Daarnaast staan nu twee voormalig defensieterreinen te koop:

  • Voormalig Klu complex De Binckhorst
    Het gaat om twee kantoorpanden van samen 41.740 vierkante meter vloeroppervlak, op een terrein van 2,4 hectare. De gelukkige kopers die de gebouwen of het terrein een nieuwe bestemming willen geven, kunnen tot 11 mei een bod doen.
  • Voormalig Hembrugterrein Zaandam vanaf 1 maart
    De koper kan het Hembrugterrein van 42 hectare ontwikkelen met woningbouw in bestaande gebouwen en met nieuwbouw. Ook is er ruimte voor bedrijven. Het gebied is in 1897 ontwikkeld en werd gebruikt voor fabricage voor wapens en munitie, voor verdediging en bevoorrading. Het was het hart van de Nederlandse militaire industrie vanaf het eind van de 19e eeuw tot na de Tweede Wereldoorlog.

Bron: Rijksvastgoedbedrijf

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: