24 mei, 2024
Binnenland105e Editie Nijmeegse Vierdaagse van Start

105e Editie Nijmeegse Vierdaagse van Start
1

De 105e editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen staat weer voor de deur.  Zo’n 47.000 wandelaars gaan dinsdag 18 juli van start, onder hen twee HB leden van de ODB, Arjen Kievoet (34ste keer) en Richard de Keijzer (6de keer) die samen met  6.222 militairen uit 31 landen hieraan meedoen.

Van de militairen, onder wie zo’n 2.183 Nederlandse, loopt bijna de helft voor het eerst mee. Zo’n wandelervaring kan dan best nog tegenvallen, zeker gezien de weersverwachting. De koperen ploert belooft stevig te branden en stuwt de temperatuur tot boven de 30 graden op. Maar op het eind van de dag wacht Heumensoord voor een warm maal, een lekkere douche, indien nodig medische verzorging en veel gezelligheid.

Sinds 1962 is Heumensoord, normaal een natuurgebied in de bossen ten zuiden van Nijmegen, de thuisbasis voor deelnemende militairen. Zij beginnen en eindigen de marsen bij de poort van het complex. Deze wordt traditioneel gevormd door een paar reusachtige legerlaarzen en een gigantische militaire helm.

Zoals elk jaar ondersteunt Defensie ook dit jaar het wandelevenement. Zo bouwden landmacht militairen wederom de pontonbrug tussen het Limburgse Mook en het Brabantse Cuijk, plaatsten ze een loopbrug in hartje Nijmegen en bemannen ze blarenposten langs de route.

Arjen Kievoet
Arjen Kievoet
Richard de Keijzer

Afbeelding            MinDef / Redactie ODB 

Tekst          Stichting DE 4DAAGSE / Redactie ODB

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: