21 juli, 2024
Binnenland100e Editie Nijmeegse Vierdaagse van Start

100e Editie Nijmeegse Vierdaagse van Start
1

De 100e editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen is in volle gang.  Zo’n 50.000 mensen gingen 19 juli van start, onder hen bijna 5.500 militairen uit 31 landen.

Van de militairen, onder wie zo’n 1.500 Nederlandse, loopt bijna de helft voor het eerst mee. Zo’n wandelervaring kan dan best nog tegenvallen, zeker gezien de weersverwachting. De koperen ploert belooft stevig te branden en stuwt de temperatuur tot boven de 30 graden op. Maar op het eind van de dag wacht Heumensoord voor een warm maal, een lekkere douche, indien nodig medische verzorging en veel gezelligheid.

Sinds 1962 is Heumensoord, normaal een natuurgebied in de bossen ten zuiden van Nijmegen, de thuisbasis voor deelnemende militairen. Zij beginnen en eindigen de marsen bij de poort van het complex. Deze wordt traditioneel gevormd door een paar reusachtige legerlaarzen en een gigantische militaire helm.

Zoals elk jaar ondersteunt Defensie ook dit jaar het wandelevenement. Zo bouwden landmacht militairen wederom de pontonbrug tussen het Limburgse Mook en het Brabantse Cuijk, plaatsten ze een loopbrug in hartje Nijmegen en bemannen ze blarenposten langs de route.

bron: MINDEF

Arag Banner
Select 2024Select 2024

Gerelateerd aan dit bericht: